Nieuws

Op deze pagina vind je nieuws een aankondigingen van en over de Hoax-Wijzer zelf. We plaatsen hier dus geen waarschuwingen voor hoaxes, enkel nieuws gerelateerd tot deze website, onze Facebook pagina en andere gerelateerde onderdelen van de Hoax-Wijzer.

Hoax-Wijzer Forums offline

Geplaatst 13 jan. 2014 07:33 door De Hoax-Wijzer   [ 13 jan. 2014 07:36 bijgewerkt ]

Het discussieforum van de Hoax-Wijzer bevond zich op de link http://dehoaxwijzer.serverforumhosting.com/ maar is inmiddels al een tijdje offline.

Het ziet er naar uit dat gans de website van serverforumhosting.com offline is, zonder dat er ergens een aankondiging hieromtrent te vinden is. De website http://www.atfreeforum.com/ werkt nog wel, maar van zodra je wil registreren kom je terug terecht op serverforumhosting.com en kan de website niet geladen worden. Het meest recente item in hun "Latest News" dateert inmiddels van 7 mei 2012, en hun support forums op http://www.freeforum.sg/ werken ook niet.

We hebben bij deze besloten om geen nieuw forum van de Hoax-Wijzer aan te maken, aangezien de (verdwenen) forums zelden tot nooit bezocht werden. Vanzelfsprekend kan je ons nog wel steeds bereiken via e-mail of via onze Facebook pagina. Dank voor uw begrip.

Hoax-Wijzer vermeld op dichtbij.nl

Geplaatst 18 nov. 2013 05:50 door De Hoax-Wijzer   [ 18 nov. 2013 05:51 bijgewerkt ]

Een interview met de Hoax-Wijzer verscheen in een artikel van Tilburg Dichtbij op dichtbij.nl, ten gevolge van een hoax met foto waarop twee honden vastgebonden aan een boom afgebeeld zijn. 

http://www.dichtbij.nl/tilburg/regio/artikel/2946086/vastgebonden-honden-loonse-en-drunense-duinen-terugkerende-hoax.aspx

Hoax-Wijzer vermeld op Vief.be betreffende hartaanval hoax

Geplaatst 18 nov. 2013 05:48 door De Hoax-Wijzer   [ 18 nov. 2013 05:48 bijgewerkt ]

Reeds geruime tijd stond op de website Vief.be een artikel over "alleen een hartaanval overleven: krachtig hoesten en diep ademhalen". In dit artikel werd de hoax dat je moet hoesten bij een haartaanval, voor waar genomen en zo gepubliceerd. De Hoax-Wijzer heeft de redactie onlangs gecontacteerd met de nodige bronvermeldingen om aan te tonen dat het hier gaat om een hoax.

Bijgevolg heeft Vief.be op 17 juli 2013 een aangepast artikel gepost om te waarschuwen voor deze hoax, met o.a. de door ons opgegeven bronvermeldingen en ook een link naar de Hoax-Wijzer. Wij zijn dan ook uitermate tevreden dat Vief.be onze melding hiervan ernstig genomen heeft en haar lezers juist informeert.


Het is trouwens niet de eerste keer dat de Hoax-Wijzer met succes een hoax kon tegenhouden, hetzij gedeeltelijk of soms zelfs volledig. Zo heeft de website "Voedzo" besloten om het hoax artikel "wat wordt het voor u... cola of water?" van hun website te verwijderen, al wordt deze helaas nog wel op andere plaatsen en in andere talen verspreid. De website aHealthylife.nl heeft op 7 april een afbeelding verwijderd, met een vergelijk van (onjuiste) vitamine C waarden in groenten. De Hoax-Wijzer is deze webmasters bijzonder dankbaar, en zal dan ook steeds blijven aanmoedigen tot het aanbieden van correcte en genuanceerde informatie. 

De Hoax-Wijzer nu ook op Twitter

Geplaatst 18 nov. 2013 05:46 door De Hoax-Wijzer   [ 18 nov. 2013 05:46 bijgewerkt ]

Vanaf heden, 5 april 2013, vind je de Hoax-Wijzer ook terug op Twitter. Zodoende kan je ons volgen op zowel Facebook als Twitter. 

Het Twitter-profiel vind je op deze link:

Hoax-Wijzer reglement

Geplaatst 18 nov. 2013 05:44 door De Hoax-Wijzer   [ 18 nov. 2013 05:45 bijgewerkt ]

Vanaf vandaag, 10 maart 2013, gaat het Hoax-Wijzer reglement van kracht. Dit is van toepassing op elk medium van de Hoax-Wijzer waarop een gebruiker kan posten of reageren op welke manier ook. 

Het reglement vind je hier: Hoax-Wijzer Reglement

We hoopten aanvankelijk dat dit niet nodig zou zijn, maar na herhaaldelijke situaties van misbruik drong dit zich jammer genoeg alsnog op. Wij rekenen op uw begrip.


De Hoax-Wijzer interview bij Radio Merlijn

Geplaatst 18 nov. 2013 05:42 door De Hoax-Wijzer   [ 19 jan. 2016 02:23 bijgewerkt ]

Op 12 februari 2013 vond een interview plaats over De Hoax-Wijzer bij  Radio Merlijn, gepresenteerd door Sander De Wijs in het kader van het wekelijkse programma "Social Media". Voor meer informatie over het wekelijkse programma "Social Media" bij Radio Merlijn (radiomerlijn.nl).
1-6 of 6