SPAM: Facebook applicatie "Your Death Age"

De Hoax-Wijzer | 09/10/2013 | Update: 16/07/2014

Voor zover geweten, richt deze applicatie geen ernstige schade aan op de computer of de Facebook account van de gebruiker die het geïnstalleerd heeft. Het enige wat de applicatie schijnt te doen, is spam posten in jouw naam en dat in zoveel mogelijk groepen. Dit heeft uiteraard een bijzonder irriterend effect voor de andere leden van de groepen waarin de spam wordt gepost, en dit kan ertoe leiden dat de beheerders van die groepen je tijdelijk of permanent verwijderen. Om dit te voorkomen, is het stellig aangeraden om de applicatie genaamd "DEAD" onmiddellijk weer te verwijderen.

HOE VERWIJDER IK DE APPLICATIE "DEATH"?

Volg onderstaande stappen:

1. Ga naar http://www.facebook.com/settings?tab=applications

2. Je ziet nu de lijst van alle Facebook apps die je geïnstalleerd hebt. Zoek naar de applicatie "DEATH" en verwijder deze.

3. Neem ook de lijst VOLLEDIG door en verwijder alles wat je niet kent of wat er verdacht uitziet. Dit doe je door het kruisje te klikken naast de desbetreffende app. Onderaan de lijst moet je mogelijk "Toon alle apps" klikken om de lijst verder open te vouwen.

4. Ga naar alle groepen waar je lid van bent en waar de applicatie in jouw naam gepost heeft, en verwijder de desbetreffende posts (indien een beheerder van die groep dat inmiddels zelf nog niet gedaan zou hebben). Verwijder de posts ook op je eigen prikbord.

Bronnen:

- http://www.facebook.com/Facecrooks/posts/10151746349370345

- http://facecrooks.com/Internet-Safety-Privacy/How-to-protect-your-Facebook-account-from-Rogue-Applications-292.html

Bij het installeren van deze applicatie op je Facebook account, geef je toestemming aan de applicatie om afbeeldingen te posten in jouw naam, ook in verschillende groepen waar je lid van bent. Op die manier tracht de applicatie zichzelf zo bekend mogelijk te maken, in de hoop dat zoveel mogelijk Facebook gebruikers de spam applicatie ook installeren.

Hello [je naam]

Your Death Age Is

[willekeurig getal]

Momenteel worden Facebook groepen geregeld geteisterd door mensen die er, zonder het zelf te beseffen, spam posten met de applicatie "Your Death Age". Het is dan ook een spam applicatie die zich op deze manier tracht te verspreiden als een virus, en het is sterk afgeraden om die applicatie te installeren.

Eenmaal je de applicatie "DEATH" hebt geïnstalleerd, begint deze in jouw naam afbeeldingen te posten in de Facebook groepen waar je lid van bent, met volgende tekst: