HOAX: "Zoet vergif" aspartaam veroorzaakt symptomen MS

De Hoax-Wijzer | 14/08/2013 | Update: 17/07/2014

STOP DIREKT MET DRINKEN VAN LIGHT PRODUCTEN EN ETEN VAN VOEDSEL DAT ZOETSTOFFEN BEVAT IPV SUIKER>> LEES HIERONDER IK WEET HET IS EEN HEEL VERHAAL MAAR HET KAN LEVENS REDDEN

Beste mensen, misschien wisten jullie dit al, maar jullie vrienden niet, geef het hen dan, het kan van levensbelang zijn, zoals hieronder beschreven.

=========================================================================

ZOET VERGIF, EEN “MUST”OM TE LEZEN

In oktober 2001 werd mijn zus erg ziek. Ze had maagkrampen en ze had het heel zwaar. Lopen was een enorme opgave. Ze had al haar krachten nodig om uit bed te komen, zoveel pijn had ze.

In maart 2002 had ze al verschillende weefsel- en spierbiopsies ondergaan en had ze 24 verschillende medicaties voorgeschreven gekregen. De artsen konden niet vinden wat zij mankeerde en zij had zoveel pijn en was zo ziek dat ze wist dat ze ging sterven.

Zij zette haar huis, bankrekeningen, levensverzekering etc. op naam van haar dochter en regelde alles voor de verzorging van haar jongere kinderen.

Zij wilde nog één keer echt genieten en plande voor 22 maart een reisje naar Florida (voornamelijk in een rolstoel).

Op 19 maart belde ik haar hoe de meest recente tests waren verlopen en zij zei dat men bij de tests niets had gevonden, maar dat men dacht dat ze MS had.

Ik herinnerde me een e-mail die een vriend me gestuurd had en vroeg mijn zus of zij frisdrank Light dronk. Zij bevestigde dit en stond zelfs op het punt om een flesje open te maken. Ik raadde haar aan om te stoppen met het drinken van Light drankjes en e-mailde haar het artikel dat mijn vriend, advocaat van beroep, mij had toegestuurd.

Mijn zus belde me binnen 32 uur na ons telefoongesprek en vertelde me dat ze gestopt was met het drinken van Light frisdrank en dat ze kon lopen. De spierkrampen verdwenen. Ze voelde zich nog wel geen 100%, maar wel stukken beter. Ze zou met dit artikel naar haar dokter gaan en me later bellen.

Wel, ze belde me en vertelde dat haar arts verbaasd was. Hij zou al zijn MS- patienten bellen en navragen of zij kunstmatige zoetstof van wat voor soort dan ook gebruikten. Kortom, zij werd vergiftigd door het aspartaam in de Light drankjes en was letterlijk bezig dood te gaan.

Toen zij op 22 maart in Florida aankwam, hoefde zij nog maar 1 pil te slikken en dat was een pil tegen de aspartaam-vergiftiging. Zij is goed op weg naar een compleet herstel en ZE LOOPT, geen rolstoel. Dit artikel redde haar leven.

Als er op een label "SUIKERVRIJ" staat : VERGEET HET!! Er zit gegarandeerd ASPARTAAM in

Ik heb verscheidene lezingen gegeven op de Wereld Milieu Conferentie over Aspartaam , op de markt gebracht als Nutrasweet en diverse andere namen .

Tijdens een lezing door de “EPA” was bekend gemaakt dat er in 2001 in de USA een epidemie was van MS en “systemic lupus” (een het gehele gestel betreffende huidziekte). Het was moeilijk te bepalen welk vergif hier de oorzaak van was. Ik stond op en vertelde dat ik daar was om een lezing juist over dat onderwerp te geven. Ik zal uitleggen waarom juist aspartaam zo gevaarlijk is. Als de temperatuur van deze zoetstof boven de 86º Fahrenheit (32º Celcius) komt, verandert de methylalcohol in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur , dat op

zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt . Mierenzuur is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren.

De methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op MS en systematische lupus . Heel veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen. Ofschoon MS geen doodsvonnis betekent, is methanol vergiftiging dat wel.

Systematische lupus komt bijna net zoveel voor als MS, vooral bij Dieet Cola en Pepsi drinkers.

Het slachtoffer weet gewoonlijk niet dat aspartaam de boosdoener is. Hij of zij blijft het gebruiken; de Lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het levensbedreigend kan worden.

Wij hebben patienten gezien waarbij de symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij geen Light drank meer gebruikten. In gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen. We hebben veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor aanmerkelijk verbeterde.

Dit is ook van toepassing op gevallen van tinnitus en fybromyalgie.

Gedurende een lezing zei ik: “Als u aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen, pijnscheuten, gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn, onverklaarbare depressie, angstaanvallen, onduidelijk spreken, vertroebeld zicht of geheugenverlies, dan heeft u waarschijnlijk een aspartaam-vergiftiging .

Mensen stonden op gedurende mijn lezing en zeiden: ik heb sommige van deze symptomen, is het omkeerbaar?

JA! JA! JA! Stop met het drinken van Light drank en wees alert op aspartaam op voedsellabels . Veel producten worden hiermee versterkt. Dit is een serieus probleem.

Dr. Espart (een van mijn sprekers) merkte op dat zoveel mensen symptomatisch schijnen te zijn voor MS en dat, gedurende zijn recente bezoek aan een ziekenhuis, een verpleegster hem meldde, dat 6 van haar vrienden, allemaal zware Cola Light verslaafden, allen de diagnose MS hadden gekregen. Dit kan geen toeval meer zijn.

Light dranken zijn geen dieetproducten . Het is een chemisch gewijzigd, veelvoudig sodium (zout) en aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar koolhydraten . Het lijkt er eerder op dat je juist meer gaat wegen. Deze producten bevatten formaldehyde , wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral op de heupen en dijen . Formaldehyde is absoluut vergif en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsel te conserveren . Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons lichaam zouden moeten opslaan.

Dr. Roberts vermeldde in zijn lezingen dat, eenmaal verlost van de “dieetproducten” en met geen beduidende toename van oefeningen, zijn patiënten een gemiddelde van 19 pond verloren gedurende een proefperiode.

Aspartaam is vooral gevaarlijk voor diabetici . Wij ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden met symptomen veroorzaakt door aspartaam. De aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt.

Dientengevolge kunnen diabetici lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat aspartaamzuur en phenytalaline neurotoxisch zijn als ze zonder de andere aminozuren worden genomen die nodig zijn voor een goede balans.

Diabetes behandelen gaat helemaal over BALANS. Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen grens en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter. Het veroorzaakt dan diverse soorten van hersenbeschadiging, infarcten, depressie, manische depressie, paniek-aanvallen, oncontroleerbare woede-aanvallen!!!

Consumptie van aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij niet-diabetici . Documentatie en observatie onthullen ook dat duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden. Zogenaamde gedragsveranderende medicijnen (Ritalin e.a.) zijn niet meer langer nodig . De waarheid is dat ze eigenlijk in de eerste plaats nooit nodig waren. De meeste van deze kinderen werden dagelijks “vergiftigd” met juist het voedsel dat “beter voor hen zou zijn dan suiker”.

Het vermoeden bestaat ook dat de aspartaam in duizenden pallets met Coke en Pepsi Light drank, die gedronken werd door mannen en vrouwen in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het wel bekende “Golfoorlog syndroom”.

Dr. Roberts waarschuwt dat het geboortegebreken kan veroorzaken, zoals verstandelijke handicaps , als het gebruikt wordt gedurende de tijd van conceptie of de zwangerschap .

Kinderen lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden NOOIT kunstmatige zoetstof moeten krijgen. Er zijn verscheidene gevallen bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van dit dodelijke vergif.

Hierin ligt het probleem. Er was een hoorzitting van het Congres waar grote bezwaren werden ingediend tegen het gebruik van aspartaam.Sinds deze hoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog niets aan gedaan. De medicijnen en chemische lobbies hebben veel in de melk te brokkelen.

Helaas is het patent van MONSANTO op aspartaam verlopen . Er zijn nu meer dan 5000 producten op de markt die dit dodelijke chemische product bevatten en er zullen er nog meer worden geïntroduceerd. Iedereen wil een stukje van de “Aspartaam-cake”. Ik kan u verzekeren dat Monsanto, de uitvinder van aspartaam, weet hoe dodelijk het is .

En is het niet ironisch dat Monsanto o.a. de Amerikaanse Diabetes Vereniging, de Amerikaanse Dieet Vereniging en de Conferentie van het Amerikaanse College van Artsen sponsort?

Dit is onlangs aan het licht gebracht in de New York Times. Bovengenoemde organisaties kunnen geen kritiek leveren of hun link met Monsanto bekend maken, omdat zij geld krijgen van de voedselindustrie en achter hun producten moeten staan.

Senator Howard Metzenbaum schreef en presenteerde een wetsontwerp, dat men labelwaarschuwingen moest aanbrengen op producten die aspartaam bevatten, vooral voor wat betreft zwangere vrouwen, kinderen en babies. Het wetsontwerp zou ook onafhankelijke studies moeten instellen over de bekende gevaren en de bestaande problemen bij de bevolking betreffende aanvallen, veranderingen in de hersenen, neurologische veranderingen en gedragssymptomen.

Het wetsontwerp werd afgewezen.

Het is bekend dat de machtige medicijnen en chemische lobbies hier verantwoordelijk voor zijn door de “honden” van ziekte en dood los te laten op een argeloos en ongeïnformeerd publiek.

Wel, u bent nu geïnformeerd. U HEEFT HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!

PRINT DIT VERHAAL A.U.B. EN/OF E-MAIL HET AAN UW FAMILIE EN VRIENDEN

ZIJ HEBBEN OOK HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!!!!

KORTE UITLEG

Het verhaal biedt weinig geloofwaardigheid. Het is immers bijzonder onrealistisch dat iemand op 32 uur tijd plots terug kan stappen, enkel door gedurende die tijd geen light-producten te consumeren. Het is dan ook niet te verbazen dat dit verhaal nooit door een officiële bron bevestigd werd, en het verspreidt zich voornamelijk enkel via onbetrouwbare complottheorieënwebsites. Bovendien bestaat de ziekte MS al een eeuw langer dan aspartaam, en is het dus onrealistisch om te stellen dat de zoetstof de oorzaak is van MS (citaat: "In gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen").

Tot op heden is nog geen enkel wetenschappelijk bewijs geleverd dat de zoetstof aspartaam effectief zo schadelijk is voor de gezondheid als vaak wordt beweerd op complottheorieënwebsites. Bij inname van bijzonder grote hoeveelheden kan dit schade toebrengen aan de gezondheid, maar ook teveel water drinken - terwijl water op zich uiteraard gezond is om te drinken - kan fataal zijn voor het lichaam. Wel kan aspartaam in bepaalde gevallen de oorzaak zijn van bv. hoofdpijn of migraine, waarbij de symptomen weer verdwijnen wanneer geen producten met aspartaam meer genuttigd worden. Maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor bv. suiker, zout of caffeïne.

Kortom, overdaad schaadt, en is het mogelijk dat na veelvuldig en/of landurig verbruik er gezondheidsproblemen opduiken. Dit geldt natuurlijk ook voor vele andere consumptiegoederen. Er wordt immers niet beweerd dat aspartaam effectief "gezond" is op de manier dat groenten en fruit gezonde voeding zijn, en net zo min is een frisdrank zoals Coca Cola (met suiker en dus zonder aspartaam) bedoeld als een "gezond" product.

DETAIL ANALYSE

Het verhaal circuleerde oorspronkelijk in het Engels, en werd vaak toegeschreven aan iemand met de naam Nancy Markel. Er is echter nooit iemand met die naam die de authenticiteit van het verhaal heeft bevestigd. Verder zijn er ook geen officiële bronnen te vinden die het verhaal steunen, en schijnt het enkel te worden verspreid op sociale media, discussieforums, en uiteraard op complottheorieënwebsites zoals wanttoknow.nl, wijwordenwakker.org, argusoog.org, enz... Van deze websites is gekend dat ze zich vooral richten op sensationele en onbewezen complottheorieën die vaak verzonnen zijn (en elkaar geregeld tegenspreken), en waarbij soms zelfs kwakzalverij wordt vooropgesteld als alternatief, met alle gevaren vandien voor de volksgezondheid.

Het verhaal op zich is dan ook geheel uit de lucht gegrepen en bijzonder onrealistisch. Zelfs al zou de hoofdrolspeler van dit verhaal in een rolstoel beland zijn door het consumeren van Light-producten, is het bijzonder onwaarschijnlijk dat zij amper 32 uur na de laatste consumptie ervan al opnieuw zou kunnen stappen. Bovendien worden consumptiegoederen met aspartaam vandaag de dag door heel wat mensen in de wereld genuttigd, zonder dat zij allemaal massaal plots in een rolstoel belanden of één of andere tumor oplopen.

Er is dan ook geen sprake van een noemenswaardige "epidemie" van de ziekte MS (Multiple Sclerosis) in de Verenigde Staten. Dat aspartaam hiervan de oorzaak zou kunnen zijn, of dat vele MS-patiënten de verkeerde diagnose gekregen hebben, is al helemaal onrealistisch. De ziekte MS is immers reeds wetenschappelijk bekend sinds 1868, en dit terwijl de zoetstof aspartaam pas in 1965 werd uitgevonden en in 1981 werd goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food & Drug Association). De bewering is al even absurd als de oorzaak van HIV toeschrijven aan een zoetstof die pas over 50 jaar zal worden uitgevonden.

Wat dan met aspartaam zelf? Het is een zoetstof die vaak wordt gebruikt in light-producten als een vervanger voor suiker. Deze zoetstof werd goedgekeurd door de FDA na verschillende onderzoeken, waaruit werd geconcludeerd dat aspartaam geen gevaar vormt voor de gezondheid van de consument. Tegenstanders van aspartaam beweren dan vaak, zonder enig bewijs, dat de resultaten van die onderzoeken niet accuraat of zelfs gemanipuleerd zouden zijn, maar de FDA heeft nog geen enkele informatie ontvangen waaruit blijkt dat de veiligheid van aspartaam dient te worden herzien. Bovendien is de FDA niet het enige officiële orgaan dat de zoetstof heeft goedgekeurd voor consumptie, maar ook o.a. de Europese Unie en andere landen verklaren aspartaam als veilig.

Vaak wordt aspartaam vernoemd als de oorzaak van talloze ziektes, zoals kankertumors, epilepsie en MS, maar deze beweringen zijn niet gestoeld op wetenschappelijk onderzoek en er is dus geen enkel bewijs dat aantoont dat aspartaam hiervan de oorzaak is. De zoetstof kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid wanneer deze wordt geconsumeerd in abnormaal hoge hoeveelheden, en/of voor lange periodes, maar dit geldt voor zowat alle consumptiegoederen - zelfs een overdosis water drinken kan fataal zijn. Sommige mensen kunnen na de consumptie van aspartaam klachten hebben zoals bv. hoofdpijn en migraine, maar deze symptomen verdwijnen normaal gezien vanzelf wanneer geen aspartaam-producten meer worden genuttigd. Uiteraard spreekt het voor zich dat, bij twijfel of ernstige klachten, het aangewezen is om een arts te raadplegen.

Labo-onderzoeken hebben uitgewezen dat aspartaam negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid, wanneer deze langdurig wordt genuttigd. Zo blijkt, uit een labo-onderzoek op ratten, dat dit kan leiden tot een onbalans in de antioxidant / pro-oxidant status in de hersenen. En gelijkaardig onderzoek gaf aan dat langdurige consumptie kan leiden tot leverproblemen. Het gaat hier wel uitsluitend om labo-onderzoeken, en niet om klinische testen op mensen, dus definitieve conclusies hieromtrent zouden voorbarig zijn. Niettemin is het raadzaam om verstandig om te gaan met je keuze van voedsel, en te onthouden dat overdaad schaadt, ongeacht of het gaat om producten met aspartaam, suiker of andere ingrediënten.

De zoetstof aspartaam is een bijzonder gevoelig en controversieel onderwerp, en dat zal het wellicht ook nog lange tijd blijven. Uiteindelijk ligt de keuze bij de consument of deze al dan niet aspartaam-producten wil nuttigen, en het staat je dus vrij om aspartaam-vrij door het leven te gaan indien je dat wenst. Een discussie over aspartaam mag echter nooit de waarheid geweld aandoen, door ongefundeerde beweringen te verspreiden op het internet met als bedoeling de opinie van de bevolking te beïnvloeden in een bepaalde denkrichting. In dat opzicht alleen al heeft bovenstaand verhaal alle kenmerken van een hoax:

- Er worden geen wetenschappelijke bronvermeldingen opgegeven. Er wordt wel wat gegoocheld met namen hier en daar om het verhaal meer geloofwaardigheid te geven, maar deze bronnen kunnen niet worden bevestigd.

- Je wordt aangemoedigd om het verhaal zoveel mogelijk te delen en verspreiden.

- Het verhaal bevat een hoog sensatie-gehalte waar veel mensen makkelijk voor vallen.

- De oorsprong van het verhaal valt niet te achterhalen: het komt van de buurman zijn vader, diens zus haar vriend, zijn collega die het ook van "horen zeggen" heeft.

Een gedetailleerd onderzoek naar alle beweringen omtrent de gevolgen van aspartaam, zou dit artikel te omvangrijk maken. Voor meer informatie raden we je aan om volgende links te raadplegen:

- http://www.scientias.nl/column-broodje-aspartaam/57430

- http://wetenschap.infonu.nl/diversen/161-is-aspartaam-een-gevaarlijke-stof.html

- http://www.skepsis.nl/aspartaam.html

- http://www.food-info.net/nl/sweet/aspartame.htm

- http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/othercarcinogens/athome/aspartame

- http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/artificial-sweeteners

- http://www.hoaxbusters.org/aspartame.html

- http://www.snopes.com/medical/toxins/aspartame.asp

- http://skeptoid.com/episodes/4127

- http://www.news-medical.net/news/20100903/Aspartame-danger-myths.aspx

- http://www.aspartame.org/myths-facts/aspartame-myths/#.UgtJfNK8C_A

Bronnen:

- http://www.thatsnonsense.com/view.php?id=1672

- http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,990167,00.html

- http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/2006/ucm108650.htm

- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1032909

- http://lccn.loc.gov/73-94092

- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22385158

- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21376768

- http://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/voeding/e-nummers/extra/kanker-door-aspartaam/

- http://www.zoetstoffen.nl/nieuwsbericht/aspartaam-wederom-veilig-bevonden-door-efsa

- http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3044040/2011/11/21/Nog-maar-eens-Aspartaam-is-ECHT-NIET-gevaarlijk.dhtml

Het circulerende verhaal luidt als volgt:

Sinds enige tijd doet een verhaal de ronde, waarin iemands "zus" plots de diagnose van MS zou gekregen hebben nadat ze teveel producten met aspartaam genuttigd had. Het verhaal is echter onrealistisch en geheel verzonnen, wellicht om de mening mensen te beïnvloeden in een internetcampagne tegen aspartaam.