HOAX: Vluchteling trapt Petra uit Leeuwarden van de trap af op het station

De Hoax-Wijzer | 10/12/2016 | Update: 18/12/2016

Sinds december 2016 gaat er op clickbait website Not100 een bericht rond dat er een vrouw met de naam Petra uit Leeuwarden door een vluchteling van de trap zou zijn getrapt.

Het betreft hier een hoax aangezien het niet gaat om iets wat in Leeuwarden of zelfs in Nederland gebeurd is, het filmpje is wel echt maar is in Berlijn genomen met een beveiligingscamera bij metrostation Hermannstraße.

En het verhaal dat het om een vluchteling gaat is ook niet juist, het gaat hier om een dader die nog steeds voortvluchtig is en om deze reden is nog niet vast te stellen of het hier om een vluchteling/asielzoeker gaat of om iemand die in Berlijn woont.

Update 12 december 2016

Op de site van RBB (lokale omroep Berlijn/Brandenburg) en bij de Telegraaf staat nu dat er na aanleiding van de beelden een verdachte is aangehouden en wordt

ondervraagd door de politie in Berlijn.

Update 18 december 2016

De eerder aangehouden verdachte is inmiddels vrijgelaten omdat er geen bewijs was tegen de man voor medeplichtigheid bij deze zaak.

De politie heeft wel bekend gemaakt dat de identiteit van de dader bekend is, het gaat om een 27 jarige man uit Bulgarije en is inmiddels

ook aangehouden in Berlijn.

Het bericht op Not100 gaat als volgt:

VLUCHTELING TRAPT PETRA UIT LEEUWARDEN VAN DE TRAP AF OP HET STATION (VIDEO)

Op de schokkende beelden is te zien hoe de man een sigaret op het station rookt en daarna Petra van de trap af trapt bekijk de video en deel dit aub zovaak mogelijk zodat het opgepakt kan worden en het liefst terug gestuurd wordt naar land van herkomst.